Testament...

Het is belangrijk na te denken wat én wie je nalaat na je overlijden.

Een testament maak je om de zaken na jouw overlijden goed te regelen. Jij bepaalt wie jou erfgenamen zijn en wie jou uitvaart regelt. In het testament benoem je de erfgenamen en ook een executeur. Vaak wil je dat de erfgenamen de nalatenschap in privé erven, en dat deze niet meegaan naar toekomstige ex-partners van de erfgenamen, ook dat leg je vast in het testament. Indien er minderjarige kinderen zijn is het testament ook heel erg belangrijk, in het testament benoem je namelijk de voogd over de kinderen.

Tevens kun je in het testament een bewindvoerder benoemen over verkrijging van (een van) de erfgenamen. De bewindvoerder beheert de erfenis voor die erfgenaam in de periode dat jij dat wenst.

Daarnaast een testament hét instrument om erfbelasting te besparen. In het testament kunnen verschillende regelingen vast worden gelegd om zo min mogelijk successierechten te betalen!

Tot slot is het belangrijk uw huidige testament om de zoveel tijd eens goed door te nemen. Soms behoeft het testament een vernieuwing, of zijn er wetswijzigingen die voor u van belang zijn.

Kortom, een testament is maatwerk en bevat veel belangrijke onderwerpen die je goed dient te regelen!

Neem voor vragen of advies over een testament of u huidige testament, contact op met ons kantoor. Onze medewerkers en juristen staan u graag te woord. Indien gewenst kunt u kosteloos en vrijblijvend langskomen voor een gesprek waarin uw situatie wordt bekeken en er advies wordt gegeven, dit kan ook aan de hand van uw huidige testament.

Hoe kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen op het gebied van familie gerelateerde zaken, neem dan geheel vrijblijvend telefonisch contact met ons op of maak gebruik van het online contactformulier. Wij staan u graag te woord!
  • Vragen? Bel vandaag nog!
    013 530 84 44

Vragen op het gebied van wonen?

Stel ze gerust en vrijblijvend via het onderstaande contactformulier.