Testament

Het is belangrijk na te denken wat én wie u nalaat na uw overlijden.

Een testament maakt u om de zaken na uw overlijden goed te regelen. U bepaalt wie uw erfgenamen zijn en wie uw uitvaart regelt. In het testament benoemt u de erfgenamen en ook een executeur. Vaak wit u dat de erfgenamen de nalatenschap in privé erven, en dat de nalatenschap niet kan worden betrokken in een verdeling  met ex-partners van de erfgenamen, ook dat legt u vast in het testament. Indien er minderjarige kinderen zijn is het testament ook heel erg belangrijk, in het testament benoemt u bijvoorbeeld de voogd over de kinderen.

Tevens kunt u in het testament een bewindvoerder benoemen over verkrijging van (een van) de erfgenamen. De bewindvoerder beheert de erfenis voor die erfgenaam in de periode na uw overlijden wanneer u dat wenst.

Daarnaast is een testament hét instrument om erfbelasting te besparen. In het testament kunnen regelingen vast worden gelegd om zo min mogelijk successierechten te betalen!

Tot slot is het belangrijk uw huidige testament om de zoveel tijd eens goed door te nemen. Soms behoeft het testament een vernieuwing, of zijn er wetswijzigingen die voor u van belang zijn.

Kortom, een testament is maatwerk en bevat veel belangrijke onderwerpen die u goed dient te regelen!
Neem voor vragen of advies over een testament of u huidige testament, contact op met ons kantoor. Onze medewerkers en juristen staan u graag te woord. Indien gewenst kunt u kosteloos en vrijblijvend langskomen voor een gesprek waarin uw situatie wordt bekeken en er advies wordt gegeven, dit kan ook aan de hand van uw huidige testament.